Wegens Covid-19 maatregelen is het momenteel niet mogelijk om kinderen uit te nodigen.


Kinderuitwisseling


Groepen kinderen nieuwe stijl

Zoals jaren geleden al geopperd werd, is de eerste kleine groep kinderen een feit. Nu kunnen er voortaan kleine groepjes kinderen (vanaf 10 kids) tijdens de kerstdagen of zomerperiode verblijven in Nederland.

Dit kan dan ook in plaats van een verblijf korter dan 8 weken, als de planning maar ook de reiskosten dit toelaten. Dit is heel uitzonderlijk en kan alleen bij gelegenheid van afwezigheid van aansluitende groepen.

Het overleg voor groepjes kinderen graag ruim van te voren besproken. De prijs en organisatie voor bovenstaande groepjes is bepaald op € 255,- pp, welke in de zomerbussen of kerstbussen reizen. De overige groepen blijven € 7.500,-.

2017-2018: Verwenweken voor kids uit Belarus

Minderjarige kinderen per klas, inclusief de juf, voor 4,5 of 6 weken in de vakantieperiode uitnodigen is mogelijk. Dit kan tijdens het schooljaar, met speciale toestemming van het ministerie voor onderwijs uit Minsk. Voor 2017 staan er meerdere groepen kinderen gepland voor een periode van 2 maanden. Overleg is nodig vanwege de beperking van capaciteit en voorbereiding. Plan uitsluitend na overleg om teleurstelling te voorkomen.

Uitnodigen van jouw gastkind en of volwassenen

Het uitnodigen van volwassenen uit Belarus valt onder EU regels. De ambassade heeft hiervoor de volgende papieren nodig: de laatste 3 salarisstrookjes van een van de Nederlandse gastouders en een garantverklaring. Een garantverklaring kun je ophalen bij de gemeente in jouw woonplaats bij de afdeling bevolking. Alle papieren separaat per post bij ons landelijk secretariaat aanleveren, bij voorkeur binnen 10 dagen na jouw digitale aanmelding.

Opgave van jouw gastkinderen kan via de website

Gasten kunnen maximaal voor 4 weken worden uitgenodigd, mochten de ritten niet vol zijn, dan zullen deze ritten komen te vervallen. De kosten van een reis is € 200,- voor een minderjarige. Bij 18 jaar en ouder kost het € 265,- (incl. transport, verzekering en kosten Schengen visum).

Opgave uitsluitend met het digitale formulier via onze website www.ruslandkinderhulp.nl. Je krijgt na betaling meteen een antwoordmail, deze dienen wij retour te ontvangen met handtekening van beide Nederlandse gastouders.