Bijna 200 gasten komen dit jaar in Nederland kerst vieren. We zijn heel dankbaar en blij dat ook dit jaar zoveel Nederlands gastgezinnen de kinderen een onvergetelijke kerst willen geven.

We zijn momenteel druk bezig om alle documenten op tijd in Wit Rusland te krijgen.

Naast de vreugde en dankbaarheid is er ook bezorgdheid over de komende jaren. We weten dat het minder gaat, dat we aan het afbouwen zijn. Hoe snel dit zal zijn en hoe het precies gaat verlopen is afhankelijk van de gastouders en de groepen.

Voor het komende jaar staat er naast de zomerbussen en de kerstbussen maar 1 groep. Dat zou betekenen dat het proces van verandering nog sneller zal gaan dan we aanvankelijk gedacht en gehoopt hadden. We hebben alle actieve werkgroepen hierover geïnformeerd en we zijn momenteel in gesprek met Pax Kinderhulp, het Rode Kruis in Wit Rusland en andere humanitaire organisaties in Wit Rusland om de algemene kantoorkosten te verdelen. Dit allemaal om nog enkele jaren door te kunnen gaan. Zonder kantoor en werknemers in Wit Rusland is het niet mogelijk om deze procedures uit te voeren.

Gelukkig lopen de financiële adopties erg goed, daarentegen vallen de algemene humanitaire activiteiten helaas tegen.

Blijdschap en bezorgdheid