We krijgen best veel vragen over de bussen, daar zijn we blij mee. Hierbij een korte uitleg over de meeste vragen over de aankomende kerstbussen op zaterdag 22 december.

Alle gebieden in Nederland hebben een SRK contactpersoon die we CVK noemen. Deze persoon wordt dagelijks op de hoogte gehouden, heeft ook lijsten met alle namen van onze gasten en weet welke kinderen in welke bus zit en of die zaterdagmorgen of in de middag aankomen. Deze CVK verzorgt de verplichte intake gesprekken en huisbezoeken bij gezinnen met minderjarige kinderen uit Belarus. Mocht dat niet gebeurd zijn, wil je dat even melden bij het ophalen.

Fileleed ook in Duitsland
Er zijn dit jaar 3 bussen, waarvan 2 bussen die gepland zijn op de normale tijd te vertrekken uit Minsk/Brest en die kunnen (..) zeer waarschijnlijk tussen 9.00 uur – 10.00 uur aankomen.
LET OP: voor de CVK: de kinderen die blauw gekleurd staan in de lijsten – deze kinderen hebben geen toestemming van het Ministerie van Onderwijs gekregen.
Na heel veel gepraat en gesmeek van onze medewerkers in Minsk mogen de schoolgaande kinderen het land verlaten op vrijdagavond na 24.00 uur. 
Wij hebben zoveel mogelijk deze groep kinderen in één bus geplaatst en hopen dat deze groep dan zaterdagmiddag tegen 15.00 in Nederland zal aankomen. 
HOUD Facebook in de gaten voor actuele informatie en we hopen op je  voorbede voor een veilige reis.

AANKOMST plek: bij de Sporthal de Marke aan de Otto Zomerweg 69 met postcode: 7913 AG in Hollandscheveld. Wil je je alsjeblieft melden in de kantine. 

Ps. Ben je te laat door pech of sta je in de file laat ons dat weten op
tel. : 0528 34 31 46 (alleen bij noodzaak) Overige berichten kunnen gemaild worden naar: info@ruslandkinderhulp.nl. Dit e-mailadres kun je ook voor ongelukken en andere zaken gebruiken als je geen CVK hebt. 

BUSLIJSTEN zijn bekend bij de CVK’s, heb je geen CVK en zitten de kinderen in de latere bus dan zijn jullie benaderd door het secretariaat van SRK.

Met vriendelijke groet,

Berna de Vries & Mirjam Koops

FAQ kerstbussen