SRK reikt helpende hand aan kinderen met een spierziekte. De stichting is voortdurend op zoek naar kinderen in de verdrukking. Een mooie uitdaging werd gevonden, met een behoorlijk dubbel gevoel kwam het verzoek van de juist opgerichte oudervereniging voor kinderen met een spierziekte (genaamd Genome) in Wit-Rusland. In Wit-Rusland zijn er (voor nu bekend) een kleine 100 families met een kind die deze ongeneeslijke spierziekte hebben.

Klaas en Mirjam gingen begin november op bezoek bij de vereniging en bezochten een van de families. Ze luisterden naar alle vragen en problemen waar deze families tegenaan lopen. De grootste zorg is dat de families er alleen voor staan. De staat helpt niet mee in het verzorgen van de kinderen met deze spierziekte. U begrijpt allen, dat zowel de vaders, als de moeders in Wit-Rusland beiden moeten werken om voldoende inkomen te ontvangen om hun kinderen te kunnen verzorgen. In de praktijk verzorgd de moeder het kind en heeft dus geen inkomen, waardoor deze families een dubbele last dragen: Ziekte en te weinig inkomen.

Er zijn enkele uitdagingen waarmee we wellicht iets kunnen doen:
– Kunnen deze families geadopteerd en financieel ondersteund worden?
– Kunnen de broertjes en zusjes worden uitgenodigd in de zomerperiode?
– Wat hebben de families erg nodig?

Bovenstaande vragen gaan we komende weken bespreken. De families waren erg blij met de aandacht van onze stichting voor hun problemen. Meer hierover in onze jaarlijkse uitgave.

Geen kans voor ‘Genome’ kinderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.