Voor vertrek naar Bergentheim startte de bus niet. De accu van de bus was leeg. Dit probleem was snel en kosteloos verholpen door buurman Boertien.

De kinderen hebben de afgelopen 7 weken een fantastische tijd gehad in Bergentheim! Ze hebben veel leuke excursies gehad en veel mensen ontmoet. Bergentheim, bedankt voor deze weken in jullie prachtige dorp.

Paspoort kwijt
Hanneke, die de groep terug zou brengen, is op de valreep alsnog mee. Haar paspoort was kwijt, deze was aangeboden bij SRK maar op twee verschillende dagen geweigerd en daarna zoekgeraakt. Na 2 weken van intensief telefoneren, zoeken en de vasthoudendheid van onze ICH collega Jacquelien zijn de paspoorten boven water gekomen. Op het moment dat de paspoorten waren gevonden was Bryan, zoon van Mirjam en werkzaam bij ICH, ‘toevallig’ in Den Haag. De koerier en Bryan zijn aan elkaar gekoppeld, waarna Bryan naar de koerier toe is gereden. Vervolgens moest Bryan zelf op zoek naar het paspoort dat ergens in het busje van de koerier lag.

Blij dat niet alleen maar vrijwilligers van SRK zich inzetten om alles goed te laten verlopen. Bedankt buurman Boertien, Jacquelien en Bryan!

 


Gratis brillen
Tijdens de 7 weken is er ook een bezoekje gebracht aan de opticien. Bij een aantal kinderen uit Wit-Rusland die in Bergentheim verbleven bij gastgezinnen, bleek al snel na een ogentest, die door opticien Pearl is gedaan, dat een aantal kinderen hard aan een bril toe is.

Deze kinderen mochten bij Pearle gratis een nieuwe bril uitzoeken. De leden van de werkgroep van SRK uit Bergentheim willen daarvoor Pearl hartelijk bedanken, voor de goede service.

Bron: detoren.net

Geslaagde weken in Bergentheim