Voor een kind was er geen plaats in Nederland (..) Het klinkt alsof we het kerstevangelie horen, maar het gebeurde werkelijk vorige week. Een groepje kinderen werd uitgenodigd naar een dorp en één familie zei om moverende reden af.

Dan maar even snel op zoek, met enkele dagen voor de aankomst gauw even een andere familie zoeken. Het ging niet. Dit was 25 jaar geleden onmogelijk geweest, maar we leven in 2019 en we hebben andere kijk op de wereld gekregen.

We denken nu vaker, we kunnen niets aan de armoede of de sociale situatie doen. we hebben het allemaal drukker (..) gekregen.

Maar het belangrijkste van dit verhaal is wellicht dat we in Nederland gehersenspoeld zijn, we denken nog meer aan ons zelf.
We denken ieder jaar minder na dat jouw en mijn opdracht is om “ het lichtende licht en het zoutende zout te zijn in deze wereld”.

De wereld betekend in de bijbel heel vaak “deze tijd of jouw tijd, zolang jij leeft”. Laten we nimmer vergeten dat dit een opdracht is welke door de levende zoon van God ons is gegeven.

Kerstkinderen in Nederland