Stichting Rusland Kinderhulp sprak de eerste week van februari in Minsk met Daria, die zich als vrijwilligster opwerpt om de ouderorganisatie van Genome beter georganiseerd te laten lopen en daarnaast bij de regering aan het lobbyen is. Dit alles voor een beter leven. Geweldig, zo’n jonge dame die zich in Wit Rusland inzet, zonder er iets voor terug te krijgen.

Een van de ouders is voorzitter, ze heet Anna. Ze heeft zelf een gezin met drie kinderen, waarvan er één kind de gevreesde ziekte heeft. Ze vertelt dat ze van alles ‘ontberen’, van gewone hulp in huis tot aan de vaak veel te dure medicamenten die nodig zijn. Om toch iets van een levenswaardig bestaan te kunnen geven aan onze kinderen.


De families hebben van eenvoudige tot zeer speciale technische spullen nodig, zoals een bloeddruk meter, finger tip pulse, HB meter, beademingsapparatuur en aansluitslangen (want die gaan steeds stuk). Maar ook een erg dure bewegingsmachine. Lees verder wat je kunt betekenen voor dit gezin.“Anna zegt dat het alleen maar hun grootste dromen zijn waar wij over spreken” 
Ze heeft mij beloofd om de nu bekende, meer dan 100 gezinnen, te gaan analyseren. Ze weet zeker dat veel kinderen met de ziekte nooit (meer) verre reizen kunnen maken. De ouders even uit de sleur van de dag halen, de broertjes en/of zusjes een feestje of een vakantie in Wit Rusland of naar Nederland aan te bieden. Het zijn voor hun hele grote dromen.

Bij vragen stuur een e-mail naar: info@ruslandkinderhulp.nl met jouw mogelijkheden. Bij uitnodigen is het belangrijk dat we in kleine groepjes denken, vanwege de uitvoerbaarheid.
HELP jij OOK MEE?