Belangrijke verandering
De kerst- en vakantiekinderen, de minderjarige kinderen, die in hun vakantie periode kunnen worden uitgenodigd zijn een rode draad in de organisatie van SRK. Deze enorme mooie activiteit wordt meer dan 20 jaar gerealiseerd door de vrijwilligers van SRK, in het bijzonder door Mirjam Koops, die het dagelijkse secretariaat bemand.
De komende jaren wordt het spannend 
Er is minder aandacht voor Wit Rusland, de wereld is in shock. We worden geslingerd naar een absoluut nihilisme. Wij bewegen mensen, staan erbij en kijken er naar. Dat gaat zo ook met de SRK activiteiten. In Europa wordt het biome-trische paspoort ingevoerd op 1 januari 2015. We weten nu dat dit geldt voor kinderen vanaf 11 jaar. Hoe precies? Dat zal de komende maanden duidelijk worden.

Een ding is zeker, voor groepen kinderen van 25 tot 30 personen is de begroting door de werkgroepen en de organisatie steeds moeilijker te realiseren. Wat zeker wel tot de mogelijkheden behoort, is het nodigen van kleine groepjes kinderen van ongeveer 15 kids met 2 begeleiders in de vakantieperiode van JUNI, JULI en AUGUSTUS. Daar zijn grotere mogelijkheden en veel minder kosten.

Het gevolg, de houdbaarheid van de SRK begroting
Afgelopen jaar waren de kosten van de bussen onder het break-even punt gekomen. Vandaar dat we dit jaar minder bussen laten rijden. Een ander probleem is dat SRK de ANBI status heeft! Dit houd in dat SRK geen voordeeltjes mag geven aan zijn donateurs. Wat weer inhoud dat we de prijzen moeten aanpassen!

De oplossing 
Dit kan zijn dat we de groepen tijdens de vakantieperiode laten komen en de busritten intensiveren in de vakantieperiode. Het nadeel is dat de bus de kinderen niet bij de plaats van de werkgroepen kan brengen.

Uitnodigen van kinderen en volwassen
Individuele kinderen kunnen in 2014 in alle leeftijden tot hun 17e worden uitgenodigd, zonder teveel problemen.

Volwassen uit Belarus.
Meer informatie over o.a. jouw inkomstenverklaring is nodig voor de immigratie dienst/ambassade.

Kosten voor werkgroepen
Een groep kinderen voor 2 maanden kost € 7.500 en een groep zonder bus aansluiting € 9.000. In de vakantie-periode kunnen werkgroepen een groep van 15 kinderen en 2 begeleiders uitnodigen, de kosten hiervan zijn € 3.400 plus de organisatie en attributen voor deze groep is € 600 dus € 4.000 totaal.

Ook de tijdsduur is eenvoudig naar 4 weken te brengen. Echter vol is vol! Er kan niet gedebateerd worden over de planning.

Kosten voor gastouders
Individueel minderjarig kind uitnodigen € 200,00 in 2014 t/m 17 jaar. Volwassene 18 jarige uitnodigen kost € 200,00 en de kosten voor de ambassade voor het Schengen visum € 65,00 samen wordt dan € 265,00

Annuleringskosten: € 35,00. De opgave kan uitsluitend digitaal worden gedaan volgens getoond stappenplan. De vooruitbetaling is noodzakelijk om de directe beschikbaarheid van de busrit te bewerkstelligen. Ja, indien jouw gast niet kan komen wordt het betaalde bedrag volledig teruggestort. Zie verdere voorwaarden.

Resume: individuele kinderen kunnen in 2014 in alle leeftijden tot hun 17e worden uitgenodigd, zonder teveel problemen. Voor personen vanaf 18 jaar zijn het volwassenen en degene die uitnodigt, jij dus, moet meer informatie verstrekken om jouw genodigde een EU Schengen te laten kopen!

Dat SRK de uitnodiging verzorgt voor de volwassenen is niet direct een kerntaak, maar zolang de SRK-doelstelling wordt uitgevoerd kunnen we ook volwassen ex. kids en hun ouders, zusters, broers en andere personen uitnodigen t.b.v. de realisatie van een betere wereld die voortvloeit uit de Bijbelse doelstelling:
Heb uw naaste lief!

Klik hier om jouw busrit aan te vragen.